Blog

Takim me “Sektorin e Prodhimit”

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare zhvilloi “Takimin me Sektorin e Prodhimit”, si pjesë e bashkëpunimit dhe nxitjes së oportuniteteve për biznesin vendas dhe partneritet me Diasporën. Takimi u realizua pranë zyrave të Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, Sky Tower, në një fashë orar të hapur, në respekt të…...

Read more

Newsletter 34

ITALI/ SHQIPTARËT SHTOJNË BIZNESET E TYRE - Edhe pse pandemia COVID-19 ka frenuar rritjen me ritmet e viteve të mëparshme, përsëri sipërmarrësit emigrantë shqiptarë kanë shënuar një shtim të bizneseve të tyre gjatë gjashtëmujorit të parë të vitit 2020....

Read more

Newsletter 33

Kufiri/ Greqi merr vendimin, kush ka Test Serologjik nuk Kalon. Duhet PCR...

Read more

Kapitalizmi – Pozitiv me COVID-19 dhe fillimi i një faze të re

Mendoj se modelit të “kapitalizmit” të sotëm po i vjen fundi. Edhe kapitalizmi si çdo gjë tjetër nuk mund të kuptohet pa proçesin e tij të zhvillimit apo përqafimit të elementëve të rinj ekonomikë. Kjo që po ndodh sot nuk është gjë tjetër veçse mbyllja e një cikli......

Read more

Newsletter 32

Shqipëria do të marrë 180 miloneuro si mbështetje për ekonominë e vendit pas goditjes që i ka dhënë pandemia Koronavirus. Bashkimi europian ka miratuar 8 paketa Makro......

Read more

Parlamenti Shqiptar miraton Regjistrin e Pronarëve përfitues

Përmes këtij ligji, qëllimi është të identifikohet pronari përfitues, i cili ka pronësinë e fundit ose ushtron kontrollin e fundit efektiv mbi një person juridik ......

Read more

Newsletter 31

Investimet e SHBA-ve në Shqipëri gjatë tremujorit të parë të vitit 2020 u vlerësuan me 5 milion euro. Të dhënat që i referohen statistikave të Bankës së Shqipërisë tregojnë se viti 2014 ishte viti kur Shqipëria mori fluksin më të lartë të investimeve nga......

Read more
Support