Blog

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare, kordinon dhurimin e 20,000 maskave textile, të dhuruara nga Marlotex sh.p.k.

Mendoj se modelit të “kapitalizmit” të sotëm po i vjen fundi. Edhe kapitalizmi si çdo gjë tjetër nuk mund të kuptohet pa proçesin e tij të zhvillimit apo përqafimit të elementëve të rinj ekonomikë. Kjo që po ndodh sot nuk është gjë tjetër veçse mbyllja e një cikli......

Read more

Newsletter #38

Takim me “Sektorin e Turizmit” - Turizmi është një nga sektorët kryesorë në vend, që mundëson rritje ekonomike me efekt të lartë tek shumë aktorë të tregut dhe gjeneron sasi të konsiderueshme të të ardhurave......

Read more

Newsletter #37

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare marrëveshje me World Vision Albania - Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare ka firmosur një marrëveshje dypalëshe me World Vision Albania. Është kënaqësi për ne të......

Read more

Takim me “Sektorin e Prodhimit”

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare zhvilloi “Takimin me Sektorin e Prodhimit”, si pjesë e bashkëpunimit dhe nxitjes së oportuniteteve për biznesin vendas dhe partneritet me Diasporën. Takimi u realizua pranë zyrave të Dhomës......

Read more

Newsletter #36

Fruti i rrallë në Europë, për herë të parë Shqipëria nis eksportin. Shqipëria ka nisur për herë të parë eksportin me 1.2 tonë të frutit “Goji Berry”, drejt Austrisë, duke shënuar një risi jo vetëm në kultivimin me sukses të këtij produkti......

Read more

Newsletter 34

ITALI/ SHQIPTARËT SHTOJNË BIZNESET E TYRE - Edhe pse pandemia COVID-19 ka frenuar rritjen me ritmet e viteve të mëparshme, përsëri sipërmarrësit emigrantë shqiptarë kanë shënuar një shtim të bizneseve të tyre gjatë gjashtëmujorit të parë të vitit 2020......

Read more

Newsletter 33

Kufiri/ Greqi merr vendimin, kush ka Test Serologjik nuk Kalon. Duhet PCRKufiri/ Greqi merr vendimin, kush ka Test Serologjik nuk Kalon. Duhet PCR Autoritetet greke janë vënë në alarm, pasi sipas informacioneve të shërbimeve epidemiologjike greke......

Read more

Kapitalizmi – Pozitiv me COVID-19 dhe fillimi i një faze të re

Mendoj se modelit të “kapitalizmit” të sotëm po i vjen fundi. Edhe kapitalizmi si çdo gjë tjetër nuk mund të kuptohet pa proçesin e tij të zhvillimit apo përqafimit të elementëve të rinj ekonomikë. Kjo që po ndodh sot nuk është gjë tjetër veçse mbyllja e një cikli......

Read more

Newsletter 32

Shqipëria do të marrë 180 milon euro si mbështetje për ekonominë e vendit pas goditjes që i ka dhënë pandemia Koronavirus. Bashkimi europian ka miratuar 8 paketa......

Read more