Newsletter

Newsletter #40

Anëtar i Kryesisë së Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare z.Panajot Rumi , e sheh si shumë të rëndësishëm bashkëpunimin e sipërmarrësve të Diasporës mes tyre, pasi është eksperienca...

Lexo më shumë

Newsletter #39

Shqipëria dhe Kosova firmosin marrëveshje bashkëpunimi - Me rastin e ditës botërore të turizmit është nënshkruar marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet...

Lexo më shumë

Newsletter #38

Takim me “Sektorin e Turizmit” - Turizmi është një nga sektorët kryesorë në vend, që mundëson rritje ekonomike me efekt të lartë tek shumë aktorë të tregut dhe gjeneron sasi…

Lexo më shumë

Newsletter #37

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare marrëveshje me World Vision Albania - Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare ka firmosur një marrëveshje dypalëshe me World Vision Albania. Është kënaqësi për ne…

Lexo më shumë

Newsletter #36

Fruti i rrallë në Europë, për herë të parë Shqipëria nis eksportin. Shqipëria ka nisur për herë të parë eksportin me 1.2 tonë të frutit “Goji Berry”, drejt Austrisë, duke…

Lexo më shumë

Newsletter 34

ITALI/ SHQIPTARËT SHTOJNË BIZNESET E TYRE - Edhe pse pandemia COVID-19 ka frenuar rritjen me ritmet e viteve të mëparshme, përsëri sipërmarrësit emigrantë shqiptarë kanë shënuar një shtim të bizneseve…

Lexo më shumë

Newsletter 33

Kufiri/ Greqi merr vendimin, kush ka Test Serologjik nuk Kalon. Duhet PCRKufiri/ Greqi merr vendimin, kush ka Test Serologjik nuk Kalon. Duhet PCR Autoritetet greke janë vënë në alarm, pasi…

Lexo më shumë

Newsletter 32

Shqipëria do të marrë 180 milon euro si mbështetje për ekonominë e vendit pas goditjes që i ka dhënë pandemia Koronavirus. Bashkimi europian ka miratuar 8 paketa...

Lexo më shumë

Newsletter 31

Investimet e SHBA-ve në Shqipëri gjatë tremujorit të parë të vitit 2020 u vlerësuan me 5 milion euro. Të dhënat që i referohen statistikave të Bankës së Shqipërisë tregojnë se…

Lexo më shumë

Newsletter 30

Komisioni parlamentar i Ekonomisë dhe ai i Ligjeve kanë shtyrë për në shtator shqyrtimin e projektligjit të amnistisë fiskale...

Lexo më shumë

Newsletter 26

Me mbështetjen e Fondit Monetar Ndërkombëtar, duket se qeveria po harton një strategji afatmesme për grumbullimin e të ardhurave buxhetore, me synim për t’i rritur ato me 2,23 pikë përqindje…

Lexo më shumë

Newsletter 25

Gjatë 30 viteve të demokracisë, emigrimi i të papunëve në vecanti, le të themi në vendet kryesisht në tregjet e Europës por edhe në vendet e tjera të botës ka…

Lexo më shumë

Newsletter 24

Ekonomia shqiptare është e përqëndruar kryesisht në aktivitetin tregtar, dicka që vihet re edhe në ndërmarrjet e regjistruara gjatë vitit 2019. Sipas raportit të publikuar nga Instituti i Statistikave (INSTAT)…

Lexo më shumë

Newsletter 23

Natyrisht që situata e sotme nuk është e lehtë, por edhe nuk duhet ekzagjeruar në të kuptuarin e saj. Sot, pyetja e përditshme që ju bëhet ekspertëve është: kush do…

Lexo më shumë

Newsletter 22

Natyrisht që situata e sotme nuk është e lehtë, por edhe nuk duhet ekzagjeruar në të kuptuarin e saj. Sot, pyetja e përditshme që ju bëhet ekspertëve është: kush do…

Lexo më shumë

Newsletter 21

Natyrisht që situata e sotme nuk është e lehtë, por edhe nuk duhet ekzagjeruar në të kuptuarin e saj. Sot, pyetja e përditshme që ju bëhet ekspertëve është: kush do…

Lexo më shumë

Newsletter 20

Procesi i fiskalizimit, do të shtrijë efektet për bizneset me të ardhura vjetore mbi 8 milionë lekë, nga shtatori i këtij viti. Për ato subjekte me të ardhura vjetore mbi…

Lexo më shumë

Newsletter 19

Për shkak të situatës në të gjithë botën, agjencitë imobilare kanë implementuar një sërë produktesh të reja për shitjet e apartamenteve, si përmes videove, ashtu dhe me trefishimin e fushatave…

Lexo më shumë

Newsletter 18

Në vijim të prezantimit të strategjisë së rihapjes graduale, duke filluar nga data 11 maj e në vijim nisin lehtësimet e masave për bizneset specifike si parukeritë, dentistë dhe dyqane…

Lexo më shumë

Newsletter 17

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare, me mbështetjen teknike të Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, ka krijuar një pyetësor për sipërmarrjet anëtare të Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare,…

Lexo më shumë

Newsletter 16

Me dëshirën për të krijuar një komunikimi të drejtpërdrejtë, ju ri-kujtojmë se Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare është krijuar për të ofruar mbështetje dhe për t’i dhënë “zë”, nevojave…

Lexo më shumë

Newsletter 15

Këshilli i Investimeve ka mbajtur on line mbledhjen e radhës ku tema kryesore ka qenë ndikimi i situatës së krijuar nga COVID-19 si dhe fillimi i një dialogu të strukturuar…

Lexo më shumë

Newsletter 14

Është jorealiste të mendosh që epidemia Covid-19 do të jetë thjesht kalimtar tranzit në vendet e Ballkanit. Duke patur parasysh se një pjesë e mirë e shteteve anëtare janë ekonomi…

Lexo më shumë

Newsletter 13

Sipërmarrësi i suksesshëm shqiptar në Diasporë, Lazim Destani, në një intervistë dhënë për Gazetën e Diasporës, vë theksin tek domosdoshmëria e krijimit të një klime të përshtatshme biznesi për investime…

Lexo më shumë

Newsletter 12

Po ecim në kohën e paparashikuar dhe të papritur, pikërisht kur vëmendja tërhiqej nga strategjia afatgjatë e BE-se 2050, për një ekonomi të gjelbër dhe inovative. Duket si një histori…

Lexo më shumë

Newsletter 11

Sektori i shërbimeve po shndërrofiet në sektorin bosht të ekonomisë globale dhe vlera e shtuar e tij në tregtinë botërore llogantet në 50 % të saj. Sipas statistikave të Organizatës…

Lexo më shumë

Newsletter 10

Sot COVID-19 ose koronavirus është shndërruar në kniefjalën e ditës në çdo vend të botës. Dhe nuk dshtë çudi që të gjithë janë të përqëndruar tek kjo temë dhe kanë…

Lexo më shumë

Newsletter 9

Sipas të dhënave nga Raporti më i fundit i Konkurrueshrnërisë Globale të World Economic Forum, për vitin 2019 vihen re përmirësime në lehtësinë e të bërit biznes në rajon. Sipas…

Lexo më shumë

Newsletter 8

Në kuadër të integrimit rajonal, Shqipëria hllimisht u përt-shi në rnarrëveshje bilaterale te tregtise së lire me vende të rajonit. të cilat konvergjuan në marrëveshjen CEFTA 2006, e nënshkruar në…

Lexo më shumë

Newsletter 7

Shqipëria synon të shndërrohet në një nga vendet me potencialin më të lartë për të bërë biznes. Me një pozicion gjeografik të favorshëm, me burime të shumta natyrore, me një…

Lexo më shumë

Newsletter 6

Dhoma e Biznesit të Diasporës shqiptare nis bashkëpunimin me Agjencinë Shqiptare për Zhvillimin e Investimeve (AIDA) dhe Agjencinë e Ofrimit të Shërbimeve Publike të Integruara (ADISA). Sipas marrëveshjes së nënshkruar…

Lexo më shumë